Ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της 7η γιορτής πολυγλωσσίας


Ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της 7η γιορτής πολυγλωσσίας

Στις 5 Δεκεμβρίου στις 18.30, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, η 1η ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους Φορείς, τις Οργανώσεις, την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τα προξενεία και τις πρεσβείες της πόλης, ανοιχτή στους πολίτες, προκειμένου να γίνει η έναρξη προετοιμασίας της 7ης Γιορτής Πολυγλωσσίας. Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στη συζήτηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων της 7ης Γιορτή, οι οποίες θα διεξαχθούν στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλους χώρους από την Τρίτη 28/05/2019 έως την Κυριακή 02/06/2019.

Η 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας εντάσσεται μέσω του έργου  SLYMS (Κοινωνιοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Kινητικότητα) στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ERASMUS+ .

Στη συνάντηση αυτή, έγινε  επίσης παρουσίαση δράσεων των προηγούμενων γιορτών, αλλά και παρουσίαση του Προγράμματος SLYMS, το οποίο θα εκπαιδεύσει και θα εντάξει στο ερευνητικό του μέρος εκπαιδευτικούς, νέους, εθελοντές, θεσμούς και φορείς, προκειμένου να αναπτυχθούν πιστοποιημένα εργαλεία για την εργασία με τους νέους και για τους νέους.

Η παρουσίαση έγινε από την επιστημονική υπεύθυνη της Γιορτής και μέλος της Ομάδας SLYMS Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου.

Ακολούθησε συζήτηση, παρουσιάσεις προηγούμενων projects, διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Κατά τη συνάντηση δόθηκαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του έργου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα λογότυπα και τα χρονοδιαγράμματα των παραδοτέων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κι Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Άντα Φωτοπούλου, η επιστημονική υπεύθυνη της 7ης Γιορτής Πολυγλωσσίας Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου, μέλη του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, κος Ιωάννης Σταθόπουλος καθώς και μέλη της Ομάδας Έργου του Προγράμματος SLYMS κος Ιωάννης Κόζαρης, ο κος Ιωάννης Πεχτελίδης, η κα Ελένη Κολιάρμου.

Την εκδήλωση μετέδωσε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι της πόλης (TV 100) καθώς και ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός StarClassic.gr.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερο από 70 άτομα, γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παλαιότερα μέλη των Γιορτών. Για την εκδήλωση υπήρξε ενημέρωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περισσότερο από 1000 παραλήπτες (υπάρχει εθιμοτυπική λίστα του Δήμου Θεσσαλονίκης), κοινωνικά δίκτυα και πλατφόρμες όπως η πλατφόρμα του AΠΘ (κοινοποίηση σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας (http://slyms.uth.gr/), κοινωνικών εταίρων όπως το StarClassic radio (starclassic.gr), FM100, FM100.6, EΡΤ3.